torsdag 9 juni 2011

Nattar en stor tjej

Bild70

Sitter just nu i skrivandets stund o nattar stora tjejen! Hon är över förväntan väldigt duktig på att gå på toaletten….klarar sig helt utan blöjan nu faktiskt. Och till natten har vi blöjan för säkerhets skull men varje morgon är den lika torr som när vi satte på den. Så vi kan nog snart sluta med den oxå.

Enda problemet hon har är att hon har fobi att bajsa på toaletten, är rädd för att ramla ner i det… pluttan

Vet inte hur vi ska lyckas få henne att även göra det på toaletten, i dagsläget kommer det i trosan! Inte så skönt kanske MEN kanske lär hon sig det med.

Hur har ni gjort när ni toalett-tränar era barn?

Fick veta att man får muta vid sånna här tillfällen, men är det egentligen så smart? Borde dom inte lära sig på egen hand utan att bli mutad med en glass eller peng? Tänk så duktiga o stolta dom känner sig när dom väl fått in det här med att gå på toaletten helt själv… Tilda är så stolt själv att hon inte har blöja och att hon kissar på toaletten, hon är väl medveten om att man måste kissa o bajsa på toaletten och är snabb med att säga ifrån när hon behöver kissa….men bajset då?

Nåväl det kommer nog det med…vi tar små steg i taget, d ger sig nog det med. Nu är hon iaf blöjfri!

Tilda 3 år 4 månader <3 stora tjejen…

SNV39462

Sen så har vi stora killen, killen som inte längre är mammas lilla bebis…även om han alltid kommer att vara det ;)

Började gå när han  var 15 månader, pratar dock inte så där himla mkt men det börjar komma det med. Han säger iaf mamma, pappa, vovve, dä… Han verkar va en som fokuserar på en sak i taget!

Jätte duktig är han med så klart precis som storasyster, springer snart fullt ut o jagar henne o kramar på henne. Man ser hur han lyser upp så fort han får syn på henne, ibland kallar han t.om på mamma (vilket då betyder storasyster verkar det som) Gullunge <3

Teo älskar allt vad bollar heter och det känns som om han kommer att hålla på med nån typ av sport med bollar. Fotboll kanske skulle vara att föredra enl maken min och ja jag får väl hålla med honom där ;) Mammas pojk ska bli nya Zlatan från Lindeborg….haha

Teo 1 år och 4 månader <3 mammas spidermonkey

Bild71

Nu säger jag God natt till bloggen.

Tilda har nu somnat och jag lämnar in för att köra iväg till jobbet för sista natten denna veckan. Ledig i helgen och då är det invigningsfest på gården för att fira våra fina nya gårdar vi fått!

Vore kul med lite kommentarer, ser ju att ni läser ;)

Kanske en rad eller två om vem ni är, vad ni sysslar med, hur många barn, var ni bor?? Och gärna då oxå förslag till hur man ska lyckas med bajseriet (läs ovan)

Bild72

(natti natti säger Tildis)

1 kommentar:

ludvigonora sa...

Nora ville inte heller bajsa på toa eller pottan så vi fortsatte ett tag att sätta på blöjan när vi såg att hon behövde bajsa eller så sa hon själv till att hon ville ha blöja. När vi sen slutade med det så kom det oxå i trosan och då började vi med klistermärke, varje gång hon bajsade på toa så fick hon ett klistermärke och när hon fick 10 st så blev det en belöning och det har funkat.

Har för mig att Ludvig var likadan, det tog ett par månader längre för han att sluta bajsa i blöjan efter att han hade slutat kissa i den. Tror det är ganska vanligt.

Ha en riktigt skön helg!

Kram Madde