torsdag 30 oktober 2008

Torsdag

Hej hej.
Idag vart vi på BVC för att kolla Tildas vikt, hon gick ju inte upp som hon skulle sist så jag fick ändrat i hennes kostvanor. Och nu efter 3 veckor hade hon gått upp igen. På 2 månader gick hon upp från 6250 till 6590, och nu från 6590 till 6850 på kort tid, vilket jag är nöjd med! Kanske ska sluta oroa mig nu för hennes vikt! =)
Nu ska även jag börja få ordning på min vikt, var nämligen på centrum idag och skaffa mig ett årskort på ett gym som dom nyss öppnat här. Vilket jag tycker är bra, det ligger nära hemmet, öppettiderna passar en barnfamilj eller iaf mig då jag kan träna på kvällarna när Jocke har Tilda. Så ikväll tänkte jag ta mig mitt första träningspass och förhoppningsvis har jag gått ner till min idealvikt till sommaren 2009. Vill bli av med minst 10 kg...inte för att jag ser tjock ut eller så idag men jag har lite mage precis som alla andra som fött barn, och det är väl mina lovehandles jag vill bli av med sen skadar det ju inte om man går ner nån stl i kläder o så...hihi.
Men jag har lovat mig själv och gubben att verkligen kämpa nu, årskortet var ju inte direkt billigt...hihi.
Ska kanske nämna att jag inte åker upp till Blekinge i nästa vecka då gubbens resa till Monaco blev inställt pga konkurs av flygbolaget som dom skulle åka med, istället blir resan flyttad till slutet av november tror jag. =)
Nä nu tänkte jag fixa lite i köket medans lill tösen nannar middag........lämnar er med lite foton som togs härom dagen när vi var på mobilia o fika med en granne o hennes Tindra.
Ciao.

onsdag 29 oktober 2008

Stolt mamma

Ja som titeln lyder är jag idag en stolt mamma och tror även att pappa Jocke är stolt trots att han inte sett detta än. Jag var bara tvungen att dokumentera vad vår lilla dotter gjorde tidigare idag.

Hon var väldigt grinig tidigare och jag tog hennes kudde, Tilda, snutte o napp ut i soffan och la henne bredvid mig medans jag drack mitt kaffe, efter nån sekund märker jag att hon försöker dra upp ryggen till sittande position, vilket hon försökt nu i nån vecka, hon stödjer sig på ena armen och kämpar me all sin styrka att komma upp i sittande position och äntligen idag lyckades hon. Vet dock inte om detta var en engångs företelse eller om detta är bestående. Hon gjorde ju detta på mjukt underlag i soffan, kanske blir svårare på golvet....hmm...

Dock erkänner jag att det var inte det bästa valet att ha henne så i soffan men i ärlighetens namn så vart det inte tänkt att hon skulle försöka resa sig eller nåt sånt alls. Utan helt oskyldigt skulle hon få vila bredvid mammsen och få lite ro och lugn, men icke.....

Nu är det nog bäst att hålla ögonen på henne hädanefter, snart ställer hon väl sig upp med!

Men idag gjorde hon iaf mamma stolt! Vår underbara dotter. Älskade Tilda, du gör mamma och pappa så lyckliga.

Titta och njut av denna lilla film på vår duktiga tös! Visst e hon bara för gullig, och som hon kämpar...hon måste fått sin envishet från mammsen...hihi. Nu ska jag fortsätta trakassera Försäkringskassan, som gjort fel med min ersättning......suck.....o vi som har räkningar som ska betalas! Blir så trött på dom.......Fast än det är dom som gjort fel så går det inte fortare för det....nä då försöker dom få det till att det är mitt fel, när det är dom som antagit fel.....pust.

Ciao gott folk. Dags att ställa sig i telefonkö, man får passa på medans dotra vår sover en stund.

söndag 26 oktober 2008

Söndags kväll

Go afton kära läsare. Nu har ännu en vecka passerat och vi är nu inne på söndagen sista timmar. Var det många som missa att ändra klockan natten till idag?? Gubben min glömde...o ja jag me för den delen...tur man inte skulle till ngt jobb...hihi.
Han har som säkert alla vet vid detta laget helgpassen med tilda så mammsen kan få sova hela nätter då hon tar dottern söndag till fredag nätter......i morse var han överlycklig när han såg att klockan var halv sju och tänkte för sig själv att gu va duktig tilda var som sov hela natten...hihi...sen upptäckte han ju på sin mobil att klockan bara var halv sex........haha.......
aja....
Tänkte mest bara komma in o uppdatera med lite foton till er.
Här har inte hänt så mkt i helgen, vart på vellingeblomman igår o titta på tomtebyn. Tilda tyckte det var mest roligt me allt rött....fast åsnan Ior var oxå intressant! =) Vi införskaffade oss en liten pumpa o tillbehör så jag kunde pyssla me att göra en liten halloween lyckta. Blev faktiskt rätt nöjd med den. I fredags gick jag en promenad med en granne o hennes dotter till Mobilia...blev en rätt lång promenad...fika lite där sen vände vi våra ben hemmåt igen även den vägen blev en promenad. Behöver lite motion. I lördags var det invigning på ett nytt gym här på Lindeborg och jag funderar starkt på att skaffa ett årskort där o börja på allvar att träna, minst två gånger i veckan tänkte jag. Dom har öppet mellan 06-22 var dag vilket passar mig super, då kan jag gå å träna när gubben kommit hem från jobbet. Jag ser det lite som egen tid..en jobbig sådan då man ska svettas o ha sig, men tänkte jag skulle få en någorlunda bikinikropp till nästa sommar o ev till en utlandssemester........hmm.
Nåja....nu avslutar jag för idag.
Ciao.

tisdag 21 oktober 2008

Tisdags afton

Go afton gott folk. Nu tänkte jag skämma bort er igen me lite bloggande! ... inte illa va?!? hihi.


Jaha här händer inte så himla mkt direkt, trist väder eller ja typiskt höstväder alá skåne! Mysigt om d inte hade regnat o blåst så himla mkt.
Dagarna närmar sig min makes jobb resa till Monaco... ska inte bli kul för min del, att bli ensam hemma me en dotter o hund i 3 dagar. Men det ska gå, det får gå.
Funderar dock att ta mig en tripp till Blekinge, hälsa på Lisette och mammi....har inte bestämt mig ännu hur jag ska göra. Men det lutar nog åt att jag åker dit.

Och nu närmar sig oxå Susannes födsel av deras lilla pyre....jag har förutspått att storken kommer innan oktober är slut....vi får se vem som har rätt...om det blir en pojke eller flicka vet jag inte o inte dom heller.........ska bli spännande och kul att få träffa den nya familjemedlemmen. Nej nu tänkte jag återgå till mysandet tillsammans me min make o dotter i soffan, framför tvn...Lämnar er me lite foton som är tagna i dagarna.


Här är Tilda på upptäcksfärd i sitt ufo....fortfarande klädd i pyjamas...hehe...Oj här hitta vi visst en liten dörr som kanske kan öppnas?!....hmm tagen på bar gärning!Här fick jag syn på Nelson som frenetiskt leker med sitt ben......intressant!

Hmm jag vill inte va me på mer foton nu mamma!!!!Jag är livrädd för folk som bär sånna här konstiga saker...måste ju undersöka varför dom är så farliga!Nä dom är kanske inte så farliga, men mamma jag vill inte ha dom på mig!!!!



Snart är våra tack-kort på väg ut till alla som var med o firade vår dag, bröllopsalbumet är färdigt och vårt bröllopsfoto är förstorat o upphängt på väggen!


Ciao!

söndag 19 oktober 2008

Kavalkad av bilder.

Som lovat kommer här nu en kavalkad av foton på vår underbara dotter Tilda. Så många som är gravida o ska föda barn snart så man blir så sugen själv...hehe....dock avundas jag inte deras kommande förlossning. Själv går tankarna till sin egen förlossning...samtidigt som man var grymt rädd för den såg man fram emot den. Precis efter Tildas ankomst sa man aldrig mer att man ska genomgå nåt sånt här igen som gör så grymt jävla ont. Men jo nu vill man genomgå detta igen. Hur jävla ont man än har i slutskedet är det värt all smärta i världen att få se sitt lilla mirakel ligga där o ta sina första andetag i det fria, att få pussa världens gosigaste kind, få krama världens underbaraste varelse, en varelse som man skapat me all sin kärlek tillsammans me sin make. Gud vad jag älskar denna lilla underbara varelse. Trots all gnäll o grinighet så finns det inget vackrare eller finare än sitt eget barn. Du är mammas o pappas allt! Vi älskar dig Tilda!

Nelson väntar fint på den vackra lilla bollen som han hoppas Tilda ska putta bort till honom. hihi...Här ser vi Tildas tredje tand titta fram...kanske hennes gnällighet beror på denna?!? Bara typ 22 tänder till att stå ut me...haha.Nu kanske bollen kan komma till mig ...tänker Nelson.....hihi....Här har vi ändrat om lite i vardagsrummet för att skapa en bättre lekyta till Tilda o hennes lekmatta, tidigare hade vi inte så bra me plats, men nu blev vi rätt så nöjda med den yta jag lyckats finna till vår dotter. När man badar Tilda i sin lilla björnstol blir man så nerstänkt så man kan lika gärna bada tillsammans med henne när man ändå blir lika blöt bakom badkaret som i. Hehe.....Nu får det va bra med foto för den här gången. Nu säger vi natti natti till alla läsare o hoppas ni fått stillat er nyfikenhet nu. Kanske dröjer till nästa gång! hihi.......

Ciao!!!

fredag 17 oktober 2008

Fredagen o helgen på ingång

Hej gott folk.
Shit va jag suger på att uppdatera min blogg.....ber så hemsk mkt om ursäkt. Jag har ingen ork att skriva, jag har tappat min skrivådra! Men den ska nog finna sin väg tillbaka. Jag lovar.....
Här händer inte så mkt direkt....vart ute i fredags förra veckan....Hade himla kul, d va jag o lisette o massa 20 åringar.......hahaha.
Kul hade vi o lite väl överförfriskad blev man nog....haha.

I dag ska vi hämta hem vår spis som vi köpt via blocket...då vår andra inte fungerar som den ska.
Annars i helgen händer inte så mkt.
På Tilda fronten är det lite gnälligt o så.....hon vet inte vad hon vill längre.....o inte jag heller. Men det hör väl till....ser d som en växeperiod.

Nu vakna hon från sin skönhets sömn...återkommer senare me massa massa massa foton.

Ha en skön helg.

tisdag 7 oktober 2008

Ängla Barn


Dagens titel/ämne för mig genast tillbaka till 2005.
2005 var ett år som innehöll ngt hemskt för mig och min make, vi väntade vårt första barn och var överlyckliga...dessvärre tog det ett abrubt slut i vecka 13. Vi fick istället ett litet änglabarn.
Flicka, pojke, liten, stor...ja det vet vi inte så vår lilla ängel fick aldrig ngt namn
År flöt förbi och vi började tro att vi aldrig skulle bli gravida igen, att vi aldrig skulle få dela vår glädje och sorg med ett barn. Men så hände ett mirakel, sommaren 2007 blev vi gravida!
Överlyckliga men vågade inte hoppas på att det skulle gå bra denna gång. Jag tror jag var oroad ända fram till slutet!
Men idag sitter vi här och är föräldrar till världens underbaraste och goaste lilla dotter som vi älskar mer än livet självt!
Efter 8 månader och ett bröllop fann vi åter igen att ett syskon till Tilda hade börjat växa inom mig.
Vi blev överrumplade samtidigt som vi blev överlyckliga, och efter en liten diskussion kom vi fram till att behålla detta liv som skulle bli Tildas syskon i maj 2009.
Magen växte snabbt, illamående o yrsel utav dess like, hungerskänslor....men sen gick det fel!
Idag har vi ännu ett litet änglabarn...vi tar det inte lika hårt som förra gången men vi är givetvis ledsna över detta men oerhört tacksamma att vi har Tilda!
Och som en vis tant Hanna en gång sa: -Allt annat utöver Tilda är ju bara bonus! =)
Men som kvinna, mamma och fru känner man sig misslyckad när man inte ens kan lyckas hålla kvar ett litet foster, men sen å andra sidan får man försöka tänka positivt. Antagligen var det ngt fel på fostret och kroppen beslöt sig för att göra sig av med det.
Det var inte menat att d skulle bli ngt syskon denna gången till Tilda helt enkelt.
Hur det än är så gråter jag för det lilla liv som fått lämna oss, som vi aldrig fick chansen att lära känna, var det en pojke eller flicka? Ja det får vi aldrig svar på och ngt namn fick den här inte heller.
Våra små ängla barn har det bra där uppe hos sin morfar iallafall, han har nu 2 barnbarn hos sig och ett här på jorden hos sin dotter!
Bättre lycka nästa gång men sätter nog bebisverkstade på hyllan ett tag och ägnar all vår tid och uppmärksamhet till Tilda, vår älskade dotter. Med lite perspektiv på det hela är d inte mer än rättvist att vi spenderar vår tid till Tilda iaf ett år till innan vi introducerar en ny familjemedlem! Vi har ju bara haft 8 månader på att lära känna Tilda och det är rent för lite tid för ett nytt syskon.....
Vila i frid våra ängla barn, mamma och pappa älskar er vilka ni än skulle ha blivit!
Nu försvinner jag för att käka lite frukost, göra mig iordning, o ja ni vet dom dagliga rutinerna!
Ciao!!

lördag 4 oktober 2008

Helgen är kommen!

Ja helgen är kommen o jag tänkte sitta här en liten stund o skriva om livet hos oss.
Hösten kommer med stormsteg mot oss, tycker det är en sån härlig årstid! Höst o vinter älskar jag...tror jag är rätt så ensam om detta då dom allra flesta av sveriges befolkning älskar sommar o vår! hehe....men inte jag, jag är ju inte som alla andra!! hihi

Gubben har precis vaknat från sin obligatoriska vila som han tar varje helg då han tar Tildis på morgonen...hehe....d e tufft att vara pappa ;)
Härom dagen tog jag en lång promenad me Tilda o Nelson ... himla skönt väder ute även om det var kallt så sken solen så fint på dom färgskiftande löven och Tilda tittade storögt omkring sig. Ett löv flög ner framför henne o landade på fotändan av åkpåsen och hon tittade nyfiket på vad d kunde vara. Jag lät henne hålla lövet o studera det men när det var dags för d obligatoriska att stoppa i munnen tog det ifrån henne. Jag menar hur fräscht är det att äta ett löv?! Lite ledsen blev hon allt men som mamma får man ta det ibland. Hon kan ju inte få allt hon vill....varje gång ;)Har varit fint väder idag med, vi tog en runda till MediaMarkt med Nathalie...men hon stannade i bilen av förklarliga skäl så jag o gubben gick in själva, Tilda sov i bilen så Natta passade henne så länge. MediaMarkt är en överskattad butik i mina ögon, stort visserligen men tyckte d var i princip samma som netonnet, elgiganten osv....samma prisklass på allt!
Men nu har man vatt där iaf....efter det besöket begav vi oss bort mot Ica Maxi på Toftanäs där det var dags o shoppa matvaror till kyl o frys...blev en del! När vi var färdiga tog vi varsin korv till Nathalies mages förtjusning...hörde den skrika efter mat redan innan vi begav oss på vår bilfärd! hihi.....
Jaha vad finns där med att skriva om som ni inte vet....*funderar*....finns en del men d får jag ta i ett senare inlägg!

Livet som mamma går sin gilla gång, Tilda lär sig nya saker nästan var dag och det börjar bli tungt att bära henne nu....ska bli kul att se vad hon väger på måndag...om hon gått upp ngt överhuvudtaget sen 6½ månaders kontrollen.......var ju ett tag sen jag var o vägde henne,mkt pga hon varit sjuk o förkyld likaså jag...vill inte gå dit o smitta ner alla andra små bebisar där!
Barnmorskan ska utföra ett BOEL-test på henne...där dom testar hörseln, synen, rörelseförmåga osv....Efter besöket blir det ett sjukhusbesök för min del o då ska nog Nathalie följa med o passa Tilda.

Tisdag är en fika inbokad på Mobilia med Mamma Madde o deras dotter Agnes, var ett tag sen man såg dom!
Imorgon ska vi ev. hem till Nathalie....hon har fått så fint så i sin lilla egna etta =) får bara lite flashbacks från ellstorp, 4 våningar o ingen hiss.....givetvis ska hon på högst upp. Haha....fast lite motion e ju aldrig fel!

Nähä nu ska jag återgå till tvätt o städ tänkte jag....sen står det matlagning på schemat denna dag...kvällen blir nog lugn...känner jag behöver sitta o bara finnas just nu!

Ha en skön Lördags eftermiddag och kväll! Och till Nathalie vill jag bara skriva ta d lugnt me drickat ikväll och ha nu sketa skoj......följer me nästa gång ;) fast bara du o jag då och NRJ...haha.

Ciao!