tisdag 30 mars 2010

En Tisdag i Mars

Ljuva Vår Väder du är så välkommen,
vackra soliga Tisdag!
Här kommer så en "liten" uppdatering av helgen som passerat som jag lovade i gårdagens inlägg, Ni finner även en kaskad av bilder på våra Älskade Barn!
Lördagen då vart man uppe med tuppen som vanligt i detta hushåll trots att maken varit snäll och tagit barnen på natten men av ngn anledning hade jag sovit dåligt och kunde inte somna om på morgonkvisten. Det gjorde dock inget då vi hade fullt upp med att röja och tömma på balkong och källaren. Vi hade hyrt ett gallersläp för att äntligen åka och slänga allt skit som hade samlats nere i förrådet!
Varför är det så att man samlar på sig en himla massa bra att ha saker?? Det är väl inte bra att ha saker om man ändå aldrig använder det och det bara ligger och tar en massa plats?!
Nu blev det iaf bortforslat...tack o lov...så nu kan vi ta oss in i förrådet utan att klättra o plocka ur saker! Nu har var sak sin plats....
Tildas leksaker och kläder som låg på balkongen i kartonger fick åka ner i förrådet så nu är även balkongenvårfin. Allt detta gjordes mellan klockan 10 och 13,30! =O
Stolta över vårat arbete.....
Jocke gick o vilade med dotra vår medans resten av gänget dvs jag, Teo, syrran och brorsan, åkte till Panduro Outleten vid Eko-hallen för att handla pyssel åt Tilda. Dock fanns inget av det jag skulle ha där så vi fick köra vidare till Panduro uppe i stan.
Där fann jag pysslet jag skulle ha dvs barnlera i alla dessa olika färger, formar och kavlar, piprensare och dom dära vita kulorna man kan göra ansikten o kroppar av. Så nu är hennes pyssellådor fylda med detta samt med vattenfärger och förkläde, bara till att sätta igång att pyssla när hon har sina lediga dagar från dagis samt på regniga dagar.
Efter detta blev det en sväng till Coop Jägersro för lite mathandling.
Väl hemma var det matlagning och efter middagen plockade jag fram vaxduken och la fram leran åt Tilda som blev helt överlycklig. Där satt vi en bra stund och lekte.
Lillebror sov nästan hela tiden som vi satt där o byggde med leran, dock vaknade han med jämna mellanrum för att småkika på vad vi gjorde!
Han är så duktig med maten, har uttökat sitt mål från 100 till 135 ett antal gånger per dag nu, en glupsk liten kille och dessutom har han börjat le mkt nu dock bara åt sin storasyster!
Barnen fick badat på kvällen innan nattningen tog vid och dotra vår somnade runt halv nio och Teo likaså.
Och hör o häpna, Tilda sov HELA natten i egen säng på eget rum....överlyckliga och förvånade föräldrar må ni tro vaknade till en halvkass söndag!
Grannen kom o ringde på dörren för att fråga om vi skulle komma ut o leka! Klädde på Tildis och mig själv och stack ut på gården o lekte en bra stund innan vi började frysa! Det var riktigt kallt denna dag och dessutom var det dags att ha ändrat klockan till sommartid! Barnen lekte så fint...Tilda, Tindra och Leia medans Jag och Åsa snackade skit! =)
Väl inne igen i värmen fikade vi och efter gick Jocke o Tilda och vilade och jag stack till Mobilia tillsammans med Åsa och Tindra.
Väl på Mobilia skulle jag försöka finna en present till svärmor/farmor som fylla 57 denna söndag. Det var inte lätt minsann men tillsist fann jag lite servetter och ljus att köpa åt henne.
Alla barnen skulle överraska henne med en middag hemma hos Susanne vid 17-tiden och överraskad blev hon =) Väl hemma igen stod nattning på schemat och ännu en natt överraskade Tilda oss med att sova själv....tjoho va skönt!
Måndag morgon och vardagsrutinerna tog fart igen, mata o klä Tilda samt Teo för att sedan bege sig till dagis.
(Tilda leker fotomodell innan dagis)
Vid 11-tiden kom syrran över och vi stack till Biltema och Babyland, fick shoppat ett väggfäste till vår Tv i vardagsrummet samt 2 större nappflaskor till Teo, 2 nya nappar och en haklapp till Tilda.
Sen hände inte så mkt denna dag..Jo lite påskpyssel både på dagis och här hemma....tillbaka i gamla vanor med Tilda i vår säng på natten....Hon kom in inatt igen! Men 2 nätter va skönt iaf.....
Idag står det bara dagis, hemmaplan och undanplock o lite sånt smått o gott samt ett besök av syrran....
Onsdag: Bilbesiktning, syrran åker hem, påsklunch för Tilda på dagis
Torsdag: Dagis som vanligt, ev. åka till Karlskrona över påsken...
Puh, det blev ett lång inlägg idag....haha....så går det när man hoppar över ngra dagars skrivande! Tror inte jag gör om detta....hehe
CiAO!!

Inga kommentarer: